2015. ápr 11.

Kezdd a napot nevetéssel! - Hogyan legyen egy jó napod?

írta: Haen Coaching
Kezdd a napot nevetéssel! - Hogyan legyen egy jó napod?

Nem ébredtem ma túl vidáman: a szomszédban éjszaka buliztak ráadásnak pedig álmomban valami szupervihar közeledett egy halálos vírussal megspekelve. Persze, tudom, tavasz van, süt a nap, mindenki csicsereg meg virágzik, de akkor sem! Aztán egyszer csak elnevettem magam...

Mert Karma (10 hónapos golden retriever) már az ébredésem első pillanatától kezdve a mosolyomért lobbizott. Elsőként jött a farkcsoválás, majd azt követte a "hozok neked egy játékot, hogy örülj", aztán mivel nem igazán lettem sem fittebb, sem dinamikusabb, úgy döntött meglep egy egyszemélyes showműsorral.

kutyi.jpg

Foga közé szorította a játékát, ráharapott még pluszban a takarójára is, majd eszeveszett táncba kezdett rögtönzött tárncparnereivel, minek eredményeképpen becsavarta magát a bordó takaróba amitől még inkább bepögött és csak folytatta, folytatta, folytatta...

Nem akarok most azzal jönni, hogy londoni kutatók szerint a nevetés gyógyítja a rákot és hasonlók, legyen elég annyi, hogy ha kacagva indítod a napot, akkor képes lehetsz egész nap megtartani ezt a fajta pozitív töltést önmagad számára. Hiszen a nevetéstől jól érezzük magunkat. Abban segít, hogy megőrizzük optimista, pozitív gondolkodásmódunkat a nehezebb időkben is. Erőt és bátorságérzetet ad, hogy reményekkel telve vághassunk bele valami újba.  Feloldja a nyomasztó érzéseket, hiszen mikor nevetünk, nem érzünk szomorúságot, sem fájdalmat. A nevetéstől feltöltődhetünk, kipihentnek érezhetjük magunkat. Ez csökkenti a stresszt, növeli az energiát, jobban tudunk koncentrálni a napi teendőkre is.

no.jpg

Épp a napokban beszéltem valakivel arról, hogy ő minden reggel a reggeli kávéja mellé megnéz egy stand up comedy részt valamelyik csatornán. Ez számára inspiráló és motiváló, vidáman indul a napja és sokkal nagyobb lendülettel tudja belevetni magát a napi teendők elvégzésébe is.

Nevessünk hát! Néha persze nehéz, mert tele a puttyony, ezer a dolog és nem látszik az alagút vége, de ha már mincs min nevetni, még akkor is van mit nevetni. Teremts önmagad számára akár egy mesterséges helyzetet, amely feltölt és motivál - lehet ez akár egy motivációs videó vagy egy vicc elolvasása - vagy ha már nagyon nincs min nevetni nevess önmagadon. Hiszen ez a helyzet is csupán egy pillanat, ami elmúlik. Jó vagy rossz, ugyanúgy tovalibben és az elmúlás percében eldöntheted, hogy merre indulsz tovább: lefelé vagy inkább felfelé.

Ha érdekel a személyes történetem, kérd ingyenesen az info@haenvilaga.hu címen.

Szeretnéd jobban érezni magad? Fontos számodra, hogy fejlődj? Gyere velünk ÖNISMERETI TÁBORBA! Részleteket kérd az info@haenvilaga.hu címen.

 

 

Szólj hozzá

terápia kutya valóság optimizmus önismeret nevetés moiváció